HİNDİSTAN'DA ULAŞIM VE TRAFİK

   Hindistan birçok sınıfı bünyesinde barındıran bir ülke bu özellik caddelerine sokaklarınada yansıyor. Hemen her türlü araç Hindistan trafiğinde görülebilir. Hindistan caddelerinde, sokaklarında at arabaları, öküz arabaları var ama insanlar kendileri yüklerinide taşıyorlar.
Avrupa'da yada Türkiye'de korna çalmak pek hoş karşılanmaz ama hindistanda arabaların arkasında "Horn Please" , "Lütfen Korna Çalın" yazıyor. Trafik çok karmaşık ancak bu şekilde uyarılarla düzeni sağlamaya çalışıyorlar. Eski Delhide yıllardır değişmeyen bir trafik manzarası var bisikletler, taksiler,arabalar, yük taşıyan insanlar, kornalar ve bu durum her geçen gün dahada karmaşıklaşıyor. Çünkü trafiğe giren araç sayısı Delhi'de her yıl biraz daha artıyor.



  Hindistan'da Rikşalar yolcu taşımacılığı yanında okul taşımacılığı içinde kullanılıyor.
Hindistan'da araçlarda hiç ayna yok nedeni trafik'de hızlı giderken birbirlerine vurmaları ve var olan aynaları koparmalarıdır.
                   
                                 
                                         
  Hindistan'da Çekçekler var ve bu çekçekleri insanlar çekiyor, yolcular gitmek istedikleri yeri söylüyorlar ve Çekçekler'de götürüyor. Çekçeklerde, Rikşaların bir türü ve tabi kolay değil insanlar bunları kendi güçleriyle çekiyor ancak bu durum Hindistan'da çok normal karşılanıyor. Hindistan'da araç trafiği yanında yaya trafiği'de çok yoğun insanlar yürümekte zorlanıyor. Bu haliyle bile Hindistan sokakları, caddeleri kendine has yapısıyla karmaşık ama farklı :)





  Hindistan'da bir yerden bir yere gitmek kolay değil, Hindistan büyük bir ülke bu nedenle  Tren en çok kullanılan ulaşım araçlarından birisidir. Bunun yanında uçak ve otobüslerde kullanılmaktadır.













Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar