HİNDİSTAN SOKAKLARI

Hindistan sokakları zıtlıkların,rengin, farklılıkların en güzel anlatım şekli baharatlı sokaklarında her an karşılaşacağınız sürprizlerle ve güzelliklerle dolu rengarenk bir ülke



1. Hindistan'da geçimlerini sağlayan yılan oynatıcıları var ve 2 dolar verilerek, yılan oynatıcıları ve yılanlarla fotoğraf çekimi yapılabilinir.



2. Hindistan dünyanın en ilginç ülkelerinden biri gelenek ve göreneklerini örf ve adetlerini modern dünyaya rağmen yaşatmakta ısrar ediyorlar ve bunda da oldukça başarılılar.


3. Hindistan'da inekler dokunulmaz sınıfına giriyorlar, kutsallar, Hindular onların kutsal olduğuna inanıyor,inekler yolun ortasında rahat bir şekilde dolaşabiliyor, yatabiliyor, durabiliyor. Hindistan'da yollar ineklerden soruluyor :)




4. Caddelerde sokak ortalarında olan inekler genelde çöplerle besleniyorlar. kötü şartlarda beslenen inekler gece olunca evlerinin yolunu tutuyor. Yollarda ineklerle birlikte serbestçe dolaşan domuzlar ve maymunlarda sürekli rastlanan manzaralardan.


5. Hindistan sokaklarından ütücüler bulunmaktadırlar demir ütülerle kömürle ısıtıp ütü yapıyorlar.



6. Hindistan'da sokakta banyo yapılıyor, suların nereden geldiği belli değil işleyen bir caddede, Trafik'de yürüyen insanlar bir tarafta diğer taraftada banyo yapan insanlar var. Farklı bir tablo sokakta banyo Hindistan'ın sıradan manzaralarından zengin ve fakir arasındaki uçurumdan dolayı sokakta hayatlarını sürdürmek sorunda olan bir sürü insan var. Bu ülkede en temel ihtiyaçlardan bile yoksunlar :(



7. Hindistan'da sokak lokantaları var yumurtalar, makarnalar, salatalar, tatlılar, meyve salataları normal bir hindistan vatandaşı istediğini bu lokantalarda bulabiliyorlar.



8.  Hindistan'da PAT tatlısı gramajla satıyorlar. bunun yanında Hindistanın birbirinden güzel mükemmel tatlıları var.




 9. Sokak başlarındaki tulumbalardan hem içme sularını hemde temizlenme sularını kullanabiliyorlar.



10. Bardakla ölçüm yapıp baharat satan baharatçılar var. ve yerde baharatların tozlanması, pislenmesi ne satanlar için önemli değil.



11. Sokaklarda seyyar çay satıcıları var, bir defa kullanımlık fincanlarıyla çaylarını servis yapıyorlar. ve bu çayları genelde esnaflar içiyor.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar