BARCELONA


  

Rengarenk ve tarih kokan bu şehir, ilginç tasarımlara sahip binalarıyla adeta bir rüya gibi. Şehrin her yerinde buranın ünlü mimar ve ressamı Gaudi'nin eserleri görünüyor. Bunlar rengarenk  ve görülmeye değer, oldukça farklı, alışılmışın dışında eserler. Müzeleri, gotik katedralleri, meydanları ve birbirinden eşsiz yapıtlarıyla gelenleri büyüleyen masalımsı bir şehir Barcelona.

İspanya'da Katelonya özerk topluluğunun, merkezi 1 milyon 602 binlik nüfusuyla ülkenin 2. büyük şehri ayrıca efsane kulüp Barcelona'nın yurdudur. 

Barcelona İber yarımadasının kuzey doğusunda Fransa sınırının 150 km güneyinde Akdeniz kıyısında yer alıyor 

Barcelonalılar kendilerini  İspanyol değil Cateral olarak tanımlıyorlar. Konuştukları dil Catalancadır.




PLAÇA DE CATALUNYA MEYDANI


Barcelona'nın merkezidir. Önemli  caddelerin kesiştiği, ulaşım imkanlarının buluştuğu bir meydandır. Catalunya meydanı gösterişli fıskiyeleri, heykelleri ve güvercinleriyle ünlü ayrıca Venedik kuleleriyle oldukça görkemli atmosferi olan şehrin en büyük meydanlarındandır.



Catalunya meydanını Barselona'daki diğer meydanlardan meşhur yapan unsur şehrin en turistik caddesi olan La Rambla'nın ucunda yer almasıdır.




LA RAMBLA CADDESİ



La Rambla caddesi sokak performanscılarının, cansız heykellerin, çiçekçilerin, ressamların, hediyecilerin, sokak sanatçılarının bulunduğu oldukça renkli bir caddedir.

1.2 km uzunluğunda olan caddenin bir ucunda Catalunya meydanı diğer ucunda da sahil bulunmaktadır. ancak bu 1.2 km'yi 15 dk'dada gezebilirsiniz 2 saatte'de gezebilirsiniz bu tamamen sizin ilginiz ve merakınıza bağlı bir durum ;)

La Rambla caddesinde önceden cansız heykeller adım başı vardı ancak yankesicilik gibi olumsuz durumlar nedeniyle cansız heykelleri caddenin sonuna toplanmışlar. ve bu cansız heykellerin hepsi bilinen lisanslı heykellerdir.





La Rambla caddenin sembolü Ejderha heykeli;



19.yy ortalarında Barselona'da Japon sanatına karşı bir ilgi söz konusuymuş bu nedenle şemsiye firması oraya tanıtım için ejderha heykeli yaptırmış ve bu heykel günümüzde halen caddenin sembolü olma özelliğini korumaktadır.




La Rambla caddesin'de soldaki ara sokaklarda "Barri Gotic" ismiyle gotic mimarisiyle çevrelenmiş taş döşemeli labirentleri andıran sokaklar vardır.

Bu sokaklar Barcelona'nın Roma döneminden kalmış geçmişe dair izle taşıyan ve kendine has ruhuyla Picasso dair birçok sanatçıya ilham vermiş sokaklardır.


Yorumlar

  1. Sevgili arkadasim birbirinden güzel yazilarini begenerek takip ediyorum. Bu güzel yazilar tatil plani yapilmadan okunmasi gereken yazilar:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar